maandag 10 augustus 2015

Quiche met broccoli en geitenkaas

Smaak veranderd door de jaren zeggen ze wel eens. In mijn geval klopt dat absoluut. Een goed voorbeeld is broccoli... Thuis vertrok m'n gezicht alleen al bij de geur van broccoli, tegenwoordig wil ik het elke week wel eten. En vooral in deze vorm: quiche! Quiche is ideaal om je koelkast op te ruimen en je restjes op te maken. Al deze ingrediĆ«nten had ik nog gewoon in m'n voorraad/koelkast liggen. Dus zonder een ritje naar de supermarkt toch iets lekkers op tafel zetten, heerlijk toch?! 
Lees je mee?


Quiche met broccoli en geitenkaas
voor een springvorm van 24 cm

5 plakjes bladerdeeg
handje paneermeel
500 gram broccoli
2 rode uien
100 gram zachte geitenkaas
6 eieren
scheutje yoghurt
2 theelepels rozemarijn
zout en peper

Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat deze ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze 4 minuten. Giet af en spoel af onder koud water. Laat de broccoli uitlekken. Snij ondertussen de rode uien in ringen en bak deze even aan.
Meng in een kom de eieren met de yoghurt en voeg de rozemarijn, peper en zout toe. Klop het geheel goed los en door elkaar. Voeg daarna de uien toe. 
Vet de springvorm in met een beetje boter of olie en bekleed hem met de bladerdeeg. Ik gebruik altijd 3 plakjes voor de bodem en 2 plakjes (in repen) voor de zijkant. Zorg ervoor dat je de naden goed dicht drukt. Strooi een beetje paneermeel op de bodem, dit zorgt ervoor dat de quiche niet te nat word. Verdeel de roosjes broccoli. Giet hierover het ei-uimengsel en verkruimel de geitenkaas over het geheel. Zet de quiche voor 35-40 minuten in de oven.

De quiche is klaar als de geitenkaas en de rand van de quiche een mooi kleurtje hebben. Laat de quiche iets afkoelen voordat je de springvorm eraf haalt. Serveer met een frisse, groene salade.

Maak jij wel eens quiche?


Geen opmerkingen: