vrijdag 16 oktober 2015

Makkelijke pompoensoep

Als er 1 ding irritant is aan pompoensoep maken, is het wel de pompoen schillen. Ik las op verschillende websites dat je de schil er prima aan kon laten zitten dus besloot ik het zelf maar eens te proberen. Dat scheelt je een boel werk! En echt waar, het smaakt meer dan prima. Nog een voordeel: net als bij de meeste groente en fruit zitten net onder de schil de meeste vitaminen. Dus langs de groenteboer morgen en aan de slag met deze makkelijke pompoensoep! Lees je mee?
Pompoensoep
4-6 personen

1 pompoen
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 liter water
1 groentebouillonblokje
1 theelepel komijn
1 laurierblaadje
olijfolie
zout en peper
kookroom of creme fraiche (optioneel)

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze samen aan in een beetje olijfolie in een grote soeppan. Voeg de komijn toe. Blus af met water en voeg het bouillonblokje toe. Breng dit aan de kook. Was de pompoen en snij deze doormidden. Lepel de pitten en het vruchtvlees eruit. Snij de helften in kwarten en de kwarten in stukken. Doe de stukken pompoen in de kokende bouillon en voeg het laurierblaadje toe. Laat dit op middelhoog vuur met de deksel schuin op de pan 20-25 minuten koken. Controleer of de pompoen zacht is geworden. Pureer de soep met een staafmixer fijn en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat kookroom of creme fraiche toe.

Variatie nodig? Voeg eens een (halve) rode peper toe voor een pittige pompoensoep.
Zo, ik kan weer een puntje afstrepen van mijn herfstbucketlist!

Eet smakelijk,

liefs Ellie

1 opmerking:

Gera zei

Deze ga ik ook een keer proberen.
Vind pompoensoep ook lekker met kokosmelk!

Het is ook handig om de hele pompoen 5 tot 10 minuten te koken. Na het koken wat af laten koelen. In parten snijden, pitten eruit en je kunt dan de buitenste schil heel gemakkelijk eraf halen ('schaven').
En dan verwerken zoals je wilt :-)
X