woensdag 2 december 2015

DIY: chocoladeletter versieren

Duik deze woensdagmiddag nog even (met je kinderen) de keuken in voor deze DIY. Succes verzekerd! Want was is er leuker dan een zelf gemaakt sinterklaascadeautje? En geloof mij, het is echt niet moeilijk. Je kunt natuurlijk helemaal uitpakken en leuke boetseerseltjes maken van marsepein, maar je kunt het ook eenvoudig houden met wat sprinkels en kruidnoten. Die laatste optie laat ik je nu zien! Lees je mee?
Om 4 chocoladeletters te versieren
150 gram chocolade naar keuze
50 gram ongezouten roomboter
versierseltjes naar keuze zoals kruidnootjes en sprinkels
(wegwerp)spuitzak
eventueel een spuitmondje (ik koos 1M)

Verwarm de chocolade au bain marie. Ik koos voor pure chocolade, maar je kunt nemen wat je maar lekker vindt. Laat de chocolade iets afkoelen. Mix ondertussen de roomboter zacht en romig. Meng de chocolade met roomboter tot een egaal mengsel en laat dit 5 minuutjes staan. Je zult zien dat het mengsel dan nog wat indikt. Leg ondertussen alles klaar wat je nodig hebt om de letter te versieren. Een spuitzak kan ook een prima een hersluitbaar plastic zakje zijn. En heb je geen spuitmondje? Geen nood, knip gewoon een klein puntje van de spuitzak af. Dan krijg je geen 'ribbels' in je chocolade maar met alle versierseltjes erop, geeft dat niets. Doe het chocolademengsel in de spuitzak en spuit de chocolade op. Versier de letter verder naar wens en je hebt een hele originele, unieke letter!

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: