maandag 28 maart 2016

Huzarensalade

Heb jij wel eens zelf huzarensalade gemaakt? Niet? Dan moet je dat toch echt eens doen... Het is zoveel lekkerder dan kant en klaar uit de supermarkt. Toegegeven: het is wat werk, maar het is zeker de moeite waard. Vooral als je het de dag ervoor al maakt, dan kunnen alle smaken goed intrekken. Ik wil niet anders meer! Het recept is voor een hele flinke portie, ideaal voor als je voor een groot gezelschap een buffet of iets dergelijks maakt. Je kunt, als je een normale portie wilt, dit recept prima delen door twee. Hier komt tie!
Huzarensalade
2,5 kilo aardappelen
750 gram hamblokjes
5 granny smith appels
500 gram doperwten
12 eetlepels augurkenstukjes
5 eetlepels creme fraiche
12 eetlepels mayonaise
citroensap
wat gehakte peterselie
peper en zout

Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes. Kook de aardappelstukjes in 18-20 minuten bijna gaar. Giet ze af en laat de aardappelen volledig afkoelen. Kook de doperwten in 4 minuten gaar. Laat ook deze afkoelen. Schil de appels en snij ze ook in kleine stukjes. Besprenkel de appelstukjes met wat citroensap zodat deze niet bruin worden. Maak een sausje van de creme fraiche, mayonaise, peterselie en wat peper en zout. Doe nu alle ingrediƫnten in een grote kom en meng alles door elkaar. Op een schaal maak je de huzarensalade mooi op met bijvoorbeeld tomaat, een hardgekookt ei, augurk en zilveruitjes.

Succes gegarandeerd. Eet smakelijk!

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: