zondag 6 maart 2016

Lentequiche met spinazie en paprika

Weet je nog dat ik in mijn vorige bericht zei dat ik jullie zou helpen met de paasbrunch? Dit is recept nummer 2: een heerlijke lentequiche met spinazie en paprika! Want een quiche kan wat mij betreft niet ontbreken tijdens de brunch. Je kunt hier zoveel creativiteit in kwijt. En restjes... Trek je koelkast maar eens open en kijk wat je kunt gebruiken. Dat heb ik ook gedaan en taaadaa... zie hier het resultaat! Deze quiche kun je tijdens de paasbrunch zowel warm als koud eten. En je kunt hem ook in 1-persoonsporties maken zoals deze mini quiches. Kortom, geef er je eigen draai en ga aan de slag! Ik laat je zien hoe. Kijk je mee?
Lentequiche met spinazie en paprika
voor 8 personen
5 plakjes bladerdeeg
handjevol paneermeel
olijfolie
2 teentjes knoflook
2 rode uien
2 paprika's
400 gram verse spinazie
peper en zout
5 eieren
scheutje yoghurt
300 gram hamblokjes
150 gram geitenkaas
ovenschaal of springvorm van 26cm

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien. Vet de ovenschaal in. Verdeel de plakjes bladerdeeg over de ovenschaal en druk de randjes goed aan. Zet deze weg in de koelkast totdat je hem nodig hebt.
Pers de knoflook uit en snij de uien in halve ringen. Maak de paprika schoon en snij deze in (niet te kleine) stukjes. Verhit de olijfolie in een wok en voeg de knoflook, uien en paprika toe. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe en roerbak dit mee. Haal de pan van het vuur en giet het kookvocht af. Breng op smaak met peper en zout en laat het mengsel iets afkoelen.

In de tussentijd klop je de eieren met de yoghurt en wat peper en zout los. Haal de ovenschaal uit de koelkast, prik wat gaatjes met een vork in de bodem en bestrooi met paneermeel. Dit voorkomt dat de quiche straks te nat wordt. Verdeel daarna ook de hamblokjes over de bodem. Schep het spinaziemengsel erop en giet de eieren erbij. Brokkel de geitenkaas erover en zet de quiche in de oven voor 40-45 minuten.

Tip: vervang de hamblokjes eens door 150 gram uitgebakken spekreepjes. Wees dan wel wat voorzichtiger met het toevoegen van zout. En vervang de geitenkaas eens door feta of oude geraspte kaas, ook heel lekker!

Liefs Ellie


Geen opmerkingen: