donderdag 14 april 2016

Havermout pannenkoeken met rode vruchten

Een gezonde variant voor de 'gewone' pannenkoek, dat wil toch iedereen? Deze havermout pannenkoeken zijn echt heerlijk, gezond en je hebt maar een paar ingrediĆ«nten nodig. Je wordt er goed vol van, dus ideaal voor de lunch zodat je de middag moeiteloos door komt. 
Genoeg voordelen op een rijtje, aan de slag!

Havermout pannenkoeken met rode vruchten
75 gram havermout
100 ml melk
1 rijpe banaan
1 ei
snufje kaneel
bakje rode vruchten (diepvries)

Maal de havermout fijn in de keukenmachine. Prak de banaan fijn. Meng alle ingrediƫnten tot een beslag. Ik gebruikte hiervoor een staafmixer. Zet een pannenkoekpan op het vuur en zorg dat deze goed warm wordt. Laat een klein klontje boter of wat kokosolie smelten en giet wat beslag in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten een aantal minuten totdat deze goudbruin wordt. Verwarm ondertussen de rode vruchten in de magnetron. Roer voorzichtig door zodat je een soort sausje krijg maar zorg er wel voor dat de vruchten heel blijven. Serveer het sausje over de pannenkoeken.

Deze havermout pannenkoeken zijn ook heerlijk met wat mable syrup of plakjes banaan!
Liefs Ellie

Geen opmerkingen: