zondag 29 mei 2016

Lente stoofpot

Wie denkt dat een stoofpot alleen een maaltijd is voor in de winter, die moet absoluut even verder lezen. Deze lente stoofpot heb ik gemaakt met het laatste vlees wat ik in de diepvries had liggen van Koop een koe. (H)eerlijke stooflappen gecombineerd met groene aspergestips en nieuwe krieltjes. Dat is toch op en top lente?! Hoe langer je dit stoofpotje op het vuur hebt staan, hoe lekkerder het wordt. Dus neem je tijd hiervoor en ik beloof je: het is zeker het wachten waard!
Lente stoofpot
voor 4 personen
700 gram stooflappen
zout en peper
olijfolie
klontje boter
2 rode uien
2 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels bloem
500 gram waspenen
1 liter runderbouillon
250 ml witte wijn
paar takjes verse tijm
1 laurierblaadje
400 gram nieuwe krieltjes in schil
400 gram aspergestips
300 gram tuinbonen (diepvries)
maizena

Snij de stooflappen in stukjes en bestrooi ze met zout en peper. Braad ze rondom aan in een beetje olijfolie. Snij de rode uien in halve ringen en voeg deze toe samen met een de knoflook, een klontje boter en de bloem. Schil de waspenen en snij deze in stukjes. Doe de stukjes waspeen erbij samen met 500ml runderbouillon en de witte wijn. Als laatste voeg je de tijm en het laurierblaadje toe en laat je dit geheel ongeveer 3 uur stoven. Roer zo nu en dan door. Zorg ervoor dat het vlees goed onder het vocht blijft. Voeg wanneer nodig nog wat runderbouillon bij. Was de aardappeltjes goed en voeg deze na 2,5uur toe, zodat ze een half uurtje meestoven. 5 minuten voor het einde doe je de door midden gesneden aspergetips en de tuinbonen erbij. Vindt je de saus nog wat dun, voeg dan wat maizena toe om het in te dikken. Haal voor het serveren de takjes tijm en het laurierblaadje eruit.

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: