zondag 26 juni 2016

Bananenbrood met walnoten

Ken je dat? Je koopt een tros mooie gele bananen en binnen een paar dagen zijn ze bruin en zacht. Overrijp... Rijp voor de prullenbak... Niet doen! Want vanaf nu ben je daar blij mee. Want die bruine, zachte bananen zijn ideaal voor dit bananenbrood. Want hiervoor geldt hoe bruiner hoe beter. In combinatie met een aantal ingrediƫnten in je vast wel in je keukenkastje hebt staan, maak je binnen een uurtje dit heerlijke brood. Nou ja, brood... Er zit dan wel geen gist in, maar een cake kun je het ook niet echt noemen. De structuur zit er een beetje tussenin. Ik laat je zien hoe je dit heerlijke brood maakt, lees je mee?
Bananenbrood met walnoten
150 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
1 theelepel kaneel
2 eieren
100 ml olijfolie
2 rijpe bananen, geprakt
handjevol walnoten

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zorg dat alle ingrediĆ«nten op kamertemperatuur zijn. Meng de bloem, bakpoeder, zout en kaneel in een kom. In een andere kom meng je de eieren met de olijfolie en de geprakte bananen. Voeg dit bij elkaar en roer goed door. Hak de walnoten in kleine stukjes en doe ze erbij. Stort het geheel in een ingevette cakevorm. Schuif de cakevorm in de oven en bak het bananenbrood in 30-35 gaar. Laat het brood afkoelen op een rooster. 

Variatietip: voeg ook eens wat stukjes chocola toe!

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: