woensdag 29 juni 2016

Witlofsalade

Witlof... ik hou er absoluut niet van. Vroeger thuis al niet en ook nu ligt het maar weinig in m'n boodschappenkarretje. Waarom dan toch deze blog? Mijn wederhelft vindt witlof namelijk wél lekker!  Daarom probeerde ik er een keer wat anders mee dan de traditionele manier met ham en kaas uit de oven. Namelijk deze witlofsalade.  Door hem is deze salade dan ook dubbel en dwars goedgekeurd. Daarom deel ik hem vandaag met jullie, lees je mee?
Witlofsalade
3 stronken witlof
1 rode ui
1 appel
sap van 1 citroen
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel yoghurt
1 theelepel mosterd
gedroogde peterselie
handjevol walnoten
zout en peper

Was de witlof, snij het kontje eraf, haal de bittere kern eruit en snij de witlof in reepjes. Snij de rode ui in halve ringen. Schil de appel en snij deze in blokjes. Voeg alles samen in een grote schaal. Besprenkel het geheel met de helft van het citroensap. Dit voorkomt dat de witlof en de appel bruin worden. Maak een dressing met de rest van het citroensap, de mayonaise, yoghurt en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit over de salade en maak af met wat gedroogde peterselie en de walnoten.

Deze salade is ook lekker met wat rozijnen erdoor!

Liefs Ellie

Geen opmerkingen: