woensdag 19 oktober 2016

Appelcompote met pit

Tijd om een twist te geven aan mijn basisrecept voor appelmoes. En dat heb ik in dit geval gedaan met peren en gember. Een topcombinatie! Absoluut een recept die het verdiend om gedeeld te worden. Dus bij deze... Ben je, net als ik, ook gek op appelmoes? Dan moet je vooral even verder lezen!
Appelcompote met pit
2 kilo appels
1 kilo peren
1 eetlepel kaneel
2 cm verse gember
water
suiker
gesteriliseerde (weck)potten

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes. Doe hetzelfde met de peren. Doe de stukjes fruit in een grote pan met een laagje water. Voeg de kaneel toe en zet de pan op het vuur. Breng het geheel aan de kook. Schil de gember en rasp deze boven de pan. Roer door. Als de appels en peren zacht genoeg zijn, stamp je ze fijner met een aardappelstamper. Ik vind het lekker als er nog wat stukjes in zitten, wil je een hele fijne appelmoes ga er dan met een staafmixer door. Voeg naar smaak wat suiker toe. Laat het geheel nog 5 minuten inkoken tot de gewenste dikte. Schep de appelcompote terwijl deze nog warm is in de gesteriliseerde (weck)potten. Sluit de potten en zet ze 10 minuten op de kop. Zo zorg je ervoor dat de hitte van de appelcompote de overtollige lucht uit de pot duwt, waardoor de compote langer houdbaar is. Laat de appelcompote verder afkoelen en bewaar deze in de koelkast. Je kunt de compote ongeveer 3 weken bewaren. Heb je de pot eenmaal geopend, dan is hij nog 3 dagen houdbaar.

Lekker bij stoofpotten! Fijne herfst,

liefs Ellie

Geen opmerkingen: