vrijdag 7 oktober 2016

Oosterse pompoensoep

Dat we vandaag pompoensoep gingen eten, dat stond vast. Gewoon omdat het herfst is! Ik heb al eerder een recept voor pompoensoep gedeeld en vandaag geef ik je een Oosterse variant. Ik zou hem maken als ik jou was... Lees je mee?
Oosterse pompoensoep
2-4 personen
500 gram pompoen, geschild, ontpit en in blokjes
1 bosuitje
1 rode peper
stukje gember van 2cm
1 winterwortel
1 teentje knoflook, geperst
2 theelepels kerriepoeder
75 gram verse koriander, gehakt
1 liter bouillon
200ml kokosmelk
sap van een halve limoen
zout en peper

Schil de gember en de wortel en snij deze in stukjes. Ook het bosuitje en de rode peper snij je in stukjes. Fruit de pompoen met het bosuitje, peper, gember en wortel op laag vuur aan. Voeg na 10 minuten de knoflook en de kerriepoeder toe. Blus na 5 minuten af met de bouillon en voeg de koriander toe. Laat dit lekker een half uurtje pruttelen, zodat de groenten goed zacht worden. Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg de kokosmelk en het limoensap toe en laat dit nog even mee verwarmen. Breng op smaak met zout en peper. 

Eet smakelijk!

Liefs Ellie


Geen opmerkingen: