zondag 12 februari 2017

Tarte Normande

Een moeilijke naam voor een snelle appeltaart: Tarte Normande. Deze Franse appeltaart is een lekkere variant op onze oerhollandse appeltaart. Een keer wat anders! En veel sneller klaar omdat hij maar een half uurtje in de oven moet. En zo stond ik vanmorgen al vroeg in de keuken, met uitzicht op de tuin vol sneeuw. Een heerlijke zondagochtend wat mij betreft. Mét een heerlijk resultaat! 
Lees je mee?
Tarte Normande
225 gram bloem
100 gram koude boter, in blokjes
50 gram suiker
1 eigeel
snufje zout

5 appels (bijv Elstar)
30 gram bloem
2 eieren
30 gram suiker
200 ml slagroom
handjevol amandelen en hazelnoten
springvorm van 26 cm

Verwarm de oven voor op 225 graden. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Maak het deeg door de bloem, boter, suiker, eigeel en het snufje zout door elkaar te kneden met je handen. Zorg dat de boter goed verdeeld wordt en dat er een kruimelig deeg ontstaat. Stort dit in de vorm en druk met je vingers gelijkmatig en stevig aan. Maak een klein opstaand randje.
Schil de appels en snij deze in gelijke partjes. Verdeel deze partjes in een waaier over de bodem. 
Meng nu de bloem, eieren, suiker en de slagroom door elkaar en giet dit gelijkmatig over de appelpartjes. Hak een handjevol amandelen en hazelnoten grof en bestrooi de taart hiermee. Bak de taart in ongeveer 30 minuten af. Haal de taart uit de oven, laat even afkoelen en serveer zo vers mogelijk.

Eet smakelijk!

Liefs Ellie











Geen opmerkingen: